top of page
holistisch dierenfysiotherapeut.jpg

" Mijn passie is om de gezondheid en het welzijn van paarden te verbeteren en de eigenaar te helpen dit ook zo te houden" 

Ik ben Rianne Beentjes en al van kind af aan heb ik een passie voor paarden. 

Op de lagere school was het voor mij duidelijk dat ik met paarden wilde werken en besloot ik dat ik dierfysiotherapeut wilde worden. Om deze reden ben ik de opleiding fysiotherapie (humaan) gaan doen en aansluitend heb ik de opleiding dierfysiotherapie afgerond. 

Echter ik was toen 25 en de paardenwereld vond ik lastig. Ik liep er tegenaan dat je een paard niet kunt helpen zonder dat je dit samen met de eigenaar doet en ik stond zelf niet stevig genoeg in mijn schoenen. Hierdoor besloot ik na enkele jaren een ander pad te gaan volgen en heb ik gewerkt als opleidingsadviseur, fysiotherapeut in de ouderenzorg en meewerkend leidinggevende behandeldienst. De paarden bleven mij echter trekken en daarom heb ik in 2021 besloten om mijn baan op te zeggen en volledig als dierfysiotherapeut te gaan werken.  

 

Hobbymatig ben ik altijd met paarden bezig gebleven. Ik heb diverse paarden van anderen gereden en getraind en gemerkt dat ieder paard zijn eigen uitdaging en lichamelijke sterke en zwakkere punten heeft.

Door paarden te trainen met lichamelijke problemen kwam mijn fysiotherapie kennis goed van pas en ben ik ook altijd blijven leren.  

Omdat ik er achter kwam dat het fysieke stuk maar een onderdeel is van de totale gezondheid van een paard heb ik besloten om meer holistisch te gaan werken. In deze benadering worden lichaam, geest en ziel als geheel gezien. Om dit inhoud te kunnen geven heb ik de Connectie-sensor cursus en de Lecher-antenne cursus bij de Healthcare-Academy, (Holistische praktijk Den Hoek) afgerond. Daarnaast heb ik de basis- en vervolgcursus fytotherapie (kruidentherapie) bij dieren en communiceren met dieren gevolgd bij Silverlinde en heb ik de cursus kruiden meten en basis voeding (fase 1 en 2) bij HorseComplete gedaan. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot Natuurgeneeskundig Paardentherapeut bij Academie Paard & Hond. 

Bij het behandelen van paarden hoort ook training. Omdat communicatie met het paard je basis is voor een goede training heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in verschillende trainingsmethoden waaronder freestyle en parelli. Ten aanzien van het fysieke trainen heb ik een cursus rechtrichten 1 en 2 (klassieke rijkunst) en centered riding gedaan. Op dit moment houd ik me bezig met de 4DD methode van Karin Leibbrandt waarmee je paarden zoveel mogelijk blessurevrij traint. 

Ik ben vrij spiritueel en sta ook met beide benen op de grond. 

Wat anderen zeggen over mij

" Mijn merrie is drie keer door Rianne behandeld. Ik vroeg Rianne om een behandeling omdat Dunya wat stijf er kort liep, niet kreupel maar ook niet soepel en fijn. De eerste keer heeft Rianne haar bekeken is stap/draf en hierna behandeld. Ze gaf tijdens de behadeling aan mij als eigenaar steeds terug wat ze deed en tegenkwam bij mijn paard. Dat vind ik fijn, zo weet ik wat er gebeurt. Dunya had wat verharde spieren in haar hals/rug en bilspier. Wat ik heel fijn vond is dat ik zelf stretches/oefeningen meekreeg om tussen de behandelingen door te doen. Zo kon ik actief aan de slag in plaats van alleen rust. Na de eerste behandeling zag ik al vooruitgang, de spieren in de hals waren zachter en ook in training zag ik terug dat oefeningen makkelijk gingen. Een verdikking van een oude bijtwond is zelfs verminderd. Na de tweede behandeling keek Rianne ook mee met longeren en gaf hier nog advies in, wat fijn is om gericht te trainen. De behandelingen gaan rustig, gekeken naar het paard en Rianne neemt echt de tijd. Ook tussen behandelingen door werden vragen beantwoord. Naast de fysio-behadelingen heeft Rianne ook het voer en supplementen van Dunya bekeken. Hierdoor kon ik tegelijk met de lichamelijke behandeling/oefeningen ook de juiste supplementen geven. Een fijne combinatie. Voor bewegingsproblemen of ter controle zou ik Rianne dan ook zeker aanraden." 

Wieneke 

"Rianne heeft onze pony Blue heel goed geholpen. Door naar het totaalplaatje te kijken kwam ze erachter waar hij last van had en kon ze hem gericht behandelen. Ze blijft zich scholen en daardoor weet ze ondertussen al heel veel van diverse gebieden, zoals voeding en het hele bewegingsapparaat van het paard. Ze is rustig en luistert naar de eigenaar en naar het paard; die laatste is ook heel belangrijk."

Noortje

" mijn paardje heeft last van SI- en darmproblemen. Omdat we op een punt zaten dat Kiek even geen training meer aan kon heb ik Rianne om hulp gevraagd. Na de eerste behandeling zijn we rustig met stretchen en grondwerkoefeningen begonnen en ging het gelukkig de goede kant op. Nu een paar maanden en 3 behandelingen verder ben ik weer aan het trainen onder het zadel en gaat ze met sprongen vooruit. Het is echt heel fijn om zo'n mooi resultaat te zien." 

Sidessa

bottom of page